Bedrijfs- en ondernemingsplannen

U heeft een bedrijfsplan nodig om voor uzelf op een gestructureerde wijze uw plannen voor een bestaande of nieuwe onderneming door te rekenen en vast te leggen. Daarnaast zal een investeerder of bankier u om een dergelijk plan vragen indien u uw (startende) onderneming wenst te financieren met vreemd vermogen. Kortom, een goed en helder bedrijfsplan is in die situaties van groot belang.

In eerste instantie helpt het schrijven van een bedrijfsplan u als (startende) ondernemer bij het gestructureerd overdenken van uw idee, omdat u daarin uw idee van alle belangrijke kanten belicht. U wordt door een logische opbouw als het ware gedwongen uw idee planmatig te onderzoeken en te onderbouwen en u krijgt daardoor zelf normaliter de bevestiging dat uw idee succesvol kan zijn.

In een bedrijfsplan verwoord u uw plannen vervolgens zodanig, dat iedereen die het leest begrijpt wat u doet of wilt gaan doen en ervan overtuigd raakt dat uw plannen goed doordacht en levensvatbaar zijn.

Nu is het uitdenken van een goed idee voor u als ondernemer enorm uitdagend en stimulerend. Het financieel doorrekenen van uw idee en het uitwerken in een bedrijfs- of ondernemingsplan is vervolgens vaak een lastige exercitie. Veel ondernemers kunnen daar wel enige hulp bij gebruiken, om ervoor te zorgen dat hun idee op een heldere manier wordt verwoord in een goed doortimmerd en compleet plan. Bridge Consult heeft een jarenlange ervaring in het financieel doorrekenen van goede idee├źn en het schrijven van duidelijke en compacte bedrijfsplannen, die voor alle betrokken partijen niet alleen voldoende maar ook de juiste informatie bevatten. De vertaling van uw idee naar uw plan betekend vanzelfsprekend dat u intensief wordt betrokken bij de inhoud en dat het uiteindelijk opstellen van het bedrijfsplan een gezamenlijke activiteit is, waarin u leidend bent en blijft.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.